Mások tapasztalták

Mások tapasztaltákA kozmetikai szabályozás Magyarországon nagyon sokrétű. Számos jogszabály és ajánlás szabályozza a vállalkozásindítás menetét, és ezek összefüggéseinek megértése bizony néha nem egyszerű.

De ha a szabályok változásától eltekintünk, akkor is átmeneti korszakban élünk. Világszerte új trend van kialakulóban a kozmetikai iparban, ami egyre nagyobb tért hasít ki magának a piaci részesedésből. Az új trendet pedig az egyre nagyobb számban nyíló természetes kozmetikumokat áruló mikro- és kis vállalkozások alakítják.

Ehhez a kihíváshoz a jogszabályok és a hivatali ügyintézők nagyon lassan, tájegységenként, sőt városonként különböző módon alkalmazkodnak.

Ezért ezeken az oldalakon arra vállalkoztunk, hogy megkérdezünk a kozmetikai vállalkozásindítás különböző szakasziban lévő, és a vállalkozásukat már többé-kevésbé stabilan üzemeltető embereket, hogy meséljenek nehézségeikről, indulásukról, és a fenntartás problémáiról.

Miről is szól pontosan ez az oldal?

Amit itt találsz, az afféle kozmetikai vállalkozás-indítási és üzemeltetési riportgyűjtemény. Beszélgetni fogunk kicsikkel és nagyobbakkal arról, hogy mit tapasztaltak az indulás környékén

 • a jogszabályokkal,
 • az ügyintézőkkel,
 • a műhely kiválasztásával és berendezésével,
 • a TID írással,
 • a heti piacon, vagy készműves vásárokon való árusítással,
 • a bioboltokkal,
 • a termékskála kialakításával,
 • a beszállító kereséssel,
 • a gyártási technológiákkal

kapcsolatban.

Vagy, hogy most, mikor már fenntarthatóan működnek, hogyan oldják meg a felmerülő problémáikat.

 1. Hogyan zajlik egy ÁNTSZ vizsgálat?
 2. Mi történik egy piaci ellenőrzésnél?
 3. Mi történik, ha az OÉTI bekéri a TID-et?
 4. Hogyan tartják fenn az érdeklődést a termékeik iránt?
 5. Milyen marketing-lehetőségeket használnak ki?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket fogunk nekik feltenni, hogy olvasóink első kézből, mások tapasztalataiból értesülhessenek a legjobb stratégiákról, ügyintézői magatartásokról, és az egyéni megoldásokról.

Miért van szükség egy ilyen oldalra?

Mostanában az üzleti tanfolyamokon és a Termékinformációs dokumentációk írása közben is nagyon sok kezdő vállalkozóval találkozom, aki segítségért és információért fordul hozzám.

Sokszor tudok nekik tanácsokkal segíteni, hiszen nagyon sok emberrel találkoztam már, de olyan is előfordul, hogy csak széttárom a kezem.

Jellemzően azokban a kérdésekben, amelyek az uniós vagy magyar  szabályozást érintik, nagy tapasztalattal tudok útba igazítást adni. De a Te saját műhelyed elbírálása mindig a helyi ÁNTSZ ügyintéző kezében van.

Mások tapasztalata talán segít Téged abban, hogy megtaláld a megfelelő hivatkozási pontokat, formulákat és egyéni stratégiákat, amik átsegítenek a nehézségeken.

Az ÁNTSZ követelményeinek való megfelelés talán nagy próba mindannyiunk számára, akik a kozmetikai vállalkozásuk indításával küszködnek, de sose felejtsük el: a műhely engedélyezése rövid távú probléma. Hosszú távú sikerességünket a termékskálánk pozícionálása és a termékeink minősége határozza meg. Kicsik és nagyok fogják elmesélni ezeken az oldalakon, hogy milyen stratégiákkal tartják fenn a vállalkozásukat, mennyi pénz kellett az induláshoz, és hogy mikorra vált nyereségessé a kozmetikum-készítő vállalkozásuk. Az egyéni példák talán Neked is segítségedre lesznek abban, hogy megtervezd, és kialakítsd a saját stratégiádat, és hogy erőt meríts a sikeres történetekből, de a buktatókkal is tervezni tudj.

Jelentkezz Te is interjú-alanynak

Mindenki tapasztalata fontos. A Tiéd is. Ha van kedved őszintén elmondani a tapasztalataidat és a nehézségeidet, valamint azok megoldását Nekünk, hogy ezzel másoknak is segíthess,  kérlek írj nekünk!

Mások tapasztalták interjúk