Kozmetikai vállalkozások mentor programja

Úgy érzed, már mindent megtanultál a szappan- és a kencekészítésről ahhoz, hogy saját kozmetikai vállalkozást indíts? Akkor mentor programunk Neked szól!

Legyél részese üzleti tanfolyamunknak, vegyél részt tanácsadásainkon, írasd meg velünk termékeid TID-jét vagy akár kérd segítségünket a termékfejlesztésben és a műhelyépítésben!

Termékfejlesztés és műhelyépítés

Ebben a programunkban segítünk Neked a termékfejlesztésben és a műhelyépítésben. Vállaljuk, hogy szakértőként igény szerint szakmai segítséget nyújtunk a folyamat minden lépésében, az ötlet megszületésétől a piacok megtalálásáig.

Üzleti tanfolyamunk

Kence- vagy Szappankészítő vállalkozást indítanál? Úgy érzied, szakmai szempontból már mindent tudsz, ami egy vállalkozás indításához szükséges, mégis, amikor a vállalkozásindítás projektjét feladatokra kezdenéd bontani, egy végeérhetetlen kuszaság közepén találod magad? Nem pontosan összehangolt szabályozás, a hivatalok egymásnak ellentmondó információi várnak, és ember legyen a talpán, aki egyedül ösvényt talál ebben a kuszaságban. Akkor ezt a tanfolyamunkat Neked találtuk ki!

Termékinformációs Dokumentáció készítés

Az EU-s jogszabályok szerint TID-et csak vegyész, gyógyszerész vagy valamiféle rokon szakma képviselője írhat, felsőfokú végzettség birtokában. A Magyar Kozmetikai és Háztartásvegyipari Szövetség (KOZMOS) által megfogalmazott követelmény az, hogy, olyan szakember írhat TID-et aki a felsőfokú végzettsége megszerzése közben valamiféle toxikológiát is tanult.

Kozmetikai vállalkozás indításával kapcsolatos tanácsadás

Az üzleti tanfolyamunkon igyekszünk mindent megosztani Veled, ami egy kozmetikai vállalkozás indításával kapcsolatban mindenki számára kötelező. De természetesen minden eset más, és mindenkinek a folyamat más részeiben akad kisebb-nagyobb problémája (de nevezhetjük kihívásnak is). Emellett persze vannak titkos információk is, amit nem szívesen osztanál meg a tanfolyamon a társaiddal.

A szabályozásról dióhéjban

Kozmetikai vállalkozás indítását Magyarországon legalább öt jogszabály szabályozza, ezen kívül a vállalkozás indításához még legalább egy szabvány ismerete is ajánlott.

Mások tapasztalták

A kozmetikai szabályozás Magyarországon nagyon sokrétű. Számos jogszabály és ajánlás szabályozza a vállalkozásindítás menetét, és ezek összefüggéseinek megértése bizony néha nem egyszerű.

De ha a szabályok változásától eltekintünk, akkor is átmeneti korszakban élünk. Világszerte új trend van kialakulóban a kozmetikai iparban, ami egyre nagyobb tért hasít ki magának a piaci részesedésből. Az új trendet pedig az egyre nagyobb számban nyíló természetes kozmetikumokat áruló mikro- és kis vállalkozások alakítják.