Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
22 dec 2022

7 olaj karácsonyra

A hét napjaihoz ajánlott olajok napi arcszérumként használva tökéletesen kiegészítik bármilyen általad használt kozmetikum hatását. Jótékonyan hatnak az arcbőr szerkezetére, a faggyúmirigy működésére és a bőr hidratáltságára is.

 A hét olajat karácsony napjától kezdve használhatod egy harmad évig, április végéig amíg a meleg idő el nem jön. Napi 5 csepp olajat számolva minden olajból kb 5 ml fogy addigra. Csomagolhatod tehát az olajok kicsi (barna) cseppentős üvegcsékbe év eleji kozmetikum-csomagként.

Hétfő (Hold): Mákolaj

A mákolaj egy illatos, és nagyon finom ízű olaj. Akár saláták kedvelt hozzávalója is lehet. De a kozmetikumainkban is alábecsüljük a pozitív tulajdonságait: nagy omega 6 zsírsav tartalma mellett gazdag fitoszerinekben, és az E vitamin különféle formáiban. Jótékony hatással van a bőr védőrétegére, a faggyú működésére is. Antioxidáns anyagai védik a bőrt a környezet káros hatásaitól.

Kedd (Mars): Feketekömény olaj

A feketekömény olaj egy fűszeres, enyhén csípős ízű olaj, ami kiváló ízesítőként is használható a konyhában.  A kozmetikumokban nem annyira zsírsavösszetételével (ami főként az omega 6 linolsav), hanem inkább antioxidáns és fertőtlenítő polifenoljaival tűnik ki. A jó minőségű feketekömény olaj, még illóolaj-összetevőket is tartalmaz. Hámosít, véd és gyulladást csökkent: kiváló védő hatású olaj.

Szerda (Merkur): Gránátalmamag olaj

A gránátalmamag olaj omega 3 zsírsavaival, és a különleges konjugált zsírsavaival egy nagyon keresett és értékes növényi olaj. Kozmetikában a bőr egyensúlyának visszaállítására, folyamatainak harmonizálására használjuk leggyakrabban. Értékes antioxidáns kísérőanyagai segítik a bőr egészséges működését.

Csütörtök (Jupiter): Babér olaj

A sötétzöld babérolajat a babér gyümölcsökből nyerik. Különleges antioxidáns hatóanyagai és polifenoljai miatt összehúzó, antimikróbás olaj omega 6 zsírsav tartalommal.  A kozmetikában védőréteg regeneráló, védő és fertőzést gátló hatásáért használják. Hámosító és gyulladácsökkentő hatású is. Használatával a bőr védekezőképessége növekszik, jobban ellenáll a környezet káros hatásainak.

Péntek (Vénusz): Vadrózsa olaj

A csillogó vörös színű vadrózsaolajat a csipkebogyó magjából préselik. A környezetünkben található olajok közül talán ez a legértékesebb.  Kiváló tulajdonságait felsorolni is nehéz. Regeneráló sebgyógyító, védőréteg optimalizáló, harmonizáló.

Szombat (Szaturnusz): Kendermag olaj

A sötétzöld, fűillatú kendermag olaj pont olyan hatékony, ahogy írják róla. Pedig ez manapság nagy szó, hiszen szinte minden bajra megoldásként merül fel a neve. Sokszor oldják benne a virág hatóanyagát a CBD-t is. Kétségtelen, hogy a CBD értékes hatóanyag, de a kendermag olaj nélküle is kiváló tulajdonságú olaj. Magas omega 3 zsírsav tartalma és egyéb antioxidáns hatóanyagai a regeneráló hámosító enyhítő olajak között is a legkiválóbbak közé emelik.

Vasárnap (Nap): Körömvirág olaj

A hét végére (vagy elejére, nézőpont szerint) egy kivonatot írtam. Ha a kivonat véletlenül napraforgó olajban készül, akkor ez valóban a Nap napjára való készítmény. A körömvirág nyugtató, hámosító, regeneráló, antioxidáns hatóanyagai segítségével bőrünk legkiválóbb ápolója lehet. Bőrünket élettel telivé, puhává csábítóvá varázsolhatja. A kúra részeként, arany színe tápláló és védő réteggel vonja be az arcodat.