Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
14 nov 2022

A termékinformációs dokumentáció nagy kérdései

//
Hozzászólások: 0
/
Címkék: ,

A termékinformációs dokumentáció írása az EU egyik legfontosabb vívmánya a kozmetikumok termékbiztonsága tekintetében.

Fontos dolog ez a vásárlónak a kereskedőnek és a gyártóknak egyaránt. Azt mutatja, egy termék nemcsak valahogy palackba került, hanem rendesen végiggondolták, legalább egy szakértővel konzultáltak a termék minőségéről, hatásáról, a benne lévő anyagok biztonságosságáról, és a címkén lévő állításokról, egyszóval a termék egész megjelenéséről és tartalmáról.

Ez a nagyvállalatok számára is nagyon fontos, de ők a termékeik reprodukálhatósága miatt, a cég neve miatt már régen kialakították azokat a fejlesztési protokollokat, ami a biztonságos és kiszámítható termék készítéséhez fontos. De mi, a kisvállalkozók nem rendelkezünk azokkal az eszközökkel, laborfelszereléssel, minőségbiztosítási háttérrel, bőrtesztekkel, amikkel a nagyobbak igen. Emiatt sokszorosan nagyobb odafigyeléssel és elővigyázatossággal kell átgondolnunk, hogyan készítünk egy terméket, milyen állításokat írunk a honlapunkra, vagy a címkére. Ezért számunkra fontos a TID megírásánál, vagy legalább a TID protokoll alapján átgondolni egy termék minőségét biztonságát, szükségszerű és kötelesség is.

Még inkább igaz ez azokra a vállalkozókra, akik úgy gondolják, ők igazán értenek a kozmetikum-készítéshez. Még akkor is, vagy főleg akkor, ha úgy érzik, kizárólag hiteles forrásból származó információkkal dolgoznak. Még a tapasztalt szakember, aki közelből ismeri a protokollokat, a piac csúsztatásait, még ő is könnyen lépre tud menni egy-egy alapanyag hatékonyságát bizonygató reklámdömpingnek. Ha sokat mondjuk, mindenki elhiszi. Senki sem költ többet a kozmetikai piacnál arra, hogy ismertté tegyen bizonyos szavakat, kulcsmondatokat, azokat valamiféle pozitív jóslattal vonzóvá tegye. Kell a vegyész, a szakember, aki tud gondolkozni a témában, tudományos cikkeket olvasni azok igazságtartalmát egy összefüggésrendszerbe beleilleszteni. Ezzel válhat csak teljessé a saját kozmetikumod megértése és prezentálása.

Szükséged van valakire, aki a kozmetikumaid valóságát a vásárlóid nyelvére lefordítja. Aki érti a marketing-szövegek alkímiáját, tudja a szavak mögöttes tartalmát, pontosan hogyan és mit írhatsz le biztonságosan, hogy a terméked vonzó legyen, mégse ígérjen semmi olyat, ami nem igaz.

Ebben segítünk neked, mi a Házikence Tanoda csapata. Várjuk a TIDjeidet, és téged, hogy beszélgess velünk, együtt gondolkodjuk a kozmetikumaidról, megosszuk a tapasztalatainkat. Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy együtt tökéletesíthessük a kozmetikumaidat!