Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
23 júl 2022

Kikkel találkozhatsz a Házikence Iskolában?

A Házikence Iskolában egyre többféle ember tanul. Jönnek kozmetikusok, vállalkozók és olyan emberek, akiket mélyebben érdekel a kozmetikumok világa. Olyanok, akik később tanítani fognak, vagy természetgyógyász vállalkozásukba építik be ezt a tudást. De jönnek tudományos és ezoterikus háttérrel, fiatalok és idősebbek és néha fiúk is. Vannak, akik a karrierjük építését nálunk kezdik, vannak, akik a saját szakterületükön meglévő tudásukat mélyítik el nálunk, de olyanok is, akik sikeres karrierváltók, vagy abban gondolkodnak. Egyetlen közös van bennük: a kozmetikumok iránti szenvedélyes érdeklődés.

Mindig nagy öröm megtapasztalni, hogy mennyi barátság születik nálunk. Van köztük olyan, ami az iskola elvégzése óta, szinte egy egész évtizedet felölel már. Egészen különböző emberek, hasonló érdeklődéssel vagy hasonló problémákkal egymásra találnak, megosztják egymással az életük történéseit. Olyan is akadt, aki az iskola kapuján belül találta meg azt az embert, akivel közös vállalkozást tudott építeni.

A sokféle ember sokféle érdeklődést, sokféle tapasztalatot jelent. Szeretem ezt a sokszínűséget, és nagyon élvezem, amikor mindenkivel a saját nyelvén kell megbeszélnem egy-egy aktuális témát. Minden embertől, aki közel jön hozzám, többnek érzem magam.

Kozmetikusok

A kozmetikusok egy olyan célcsoport számunkra, akikre nagyon régóta vágyom már. Szerencsére az elmúlt években egyre többen kopogtatnak az iskola kapuján. Vannak köztük mesterkozmetikusok, és szakmájukban elhivatottak. Vannak teljesen elkötelezettek a természetes kozmetika iránt, és akik nyitottabban állnak az alapanyagokhoz. De mindannyian szeretnék megérteni, mivel kezelik a vendégeiket, hol vannak azok a pontok, ahol a kozmetikumokat eladók nem fejtik ki az igazság minden részletét.

A kozmetikusok mindig nagyon különleges kérdéseket és témákat hoznak a konzultációs napokra. Az ő szempontrendszerük a kozmetikumok megértése, az alapanyagok fajtáinak és származásának megismerése, és persze az, hogy pontosan mit is jelentenek a különböző marketing szövegek a kozmetikumok címkéjén. Nagyon elkötelezett tanulók, jól kérdeznek, és sokféle tapasztalatot tudnak velünk megosztani.

Vállalkozók

Újabban nem a vállalkozást tervezők jelennek meg nagyobb számban az iskolában, inkább azok, akiknek már futó vállalkozásuk van. Valahogy probléma adódik a kozmetikumaikkal, vagy a TID írás során kerülünk kapcsolatba, amikor kiderül számukra, hogy a tervezett kozmetikumaikkal valami probléma van.

Látom a receptet, és tudom, a lányok még sosem beszélték át senkivel, hogyan kell gazdaságosan és harmonikusan tervezett kozmetikumot készíteni. Gyakran nem összeillő hatóanyagok kerülnek egymás mellé, vagy túl sok alapanyagot használnak. Ha ilyet tapasztalok, akkor meghívom az iskolába, megismerkedhessenek az alapanyagokkal, a funkcióikkal, és felébresszek egy egészséges bizalmatlanságot az alapanyagokat bemutató marketingszövegekkel kapcsolatban.

Persze előfordulnak azok, akik még csak gondolkodnak a karrierváltásban. Esetleg megtették az első lépéseket, de nem akarnak addig belevágni, amíg nem tanulták meg a szakmát. Nagyon szeretem ezt a fajta tudatosságot és felelősségvállalást, hiszen bármennyire egyszerűnek tűnik, a kozmetikumkészítés egy szakma, időt, energiát és erőforrásokat kell tenni abba, hogy megtanuljuk.

A vállalkozók teljesen más kérdéseket tesznek fel, mint a kozmetikusok. Elkötelezettek, és sokat tanulnak, tágítják a látókörüket, és megértik hamar milyen fontos a valódi tudás a kozmetikumok készítésekor.

Érzékeny bőrű, és a kozmetikumok iránt kiemelten érdeklődő emberek

Manapság mindenki mindent is tud a kozmetikumokról. A mindennapi életünkben olyan szavak kerültek be, mint hialuronsav vagy retinol. Ezek a korábban csak vegyészek által használt szavak a reklámok és a marketingszövegek révén a hétköznapok fontos kérdésévé váltak.

De vajon valóban értjük-e ezeket a szavakat, vagy csak megszoktuk a használatukat? Vajon valóban tudjuk-e, mire használjuk az őket tartalmazó kozmetikumokat, vagy csak azt hisszük?

Az iskolába jövők közül azok, akik nem kozmetikusok és vállalkozást sem terveznek, ezeket a kérdéseket teszik fel maguknak, és gyakran a második opciókat válaszolnák a fenti kérdésekre. De ők tudni akarják, valójában mi a jó nekik. Szeretnék tudni, miként válasszanak, mit kérdezzenek, és milyen válaszokat fogadjanak el.

Nagyon jó őket látni az iskolában. Sok, jó és rossz tapasztalattal érkeznek, mikor megnyílik előttük az iskolai tananyag, úgy érzik, végre valaki érthetően és világosan beszél velük. Én pedig élvezem az okos kérdéseiket, a tapasztalataikból származó gyanakvást, és az éhes megérteni vágyást.

Ha úgy érzed, te is hasonlóan érzel, mint a fent bemutatottak, várunk szeretettel téged a jövő féléves iskolában.