Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
21 máj 2022

Van-e még elég hely az új belépők számára a Kozmetikai piacon?

A válasz a fenti kérdésre elég összetett. A rövid válasz, hogy igen, egyértelműen van. A hosszabb válasz, hogy van hely, de elég nehéz az elindulás. Még bővebben kifejtve: okosan kell csinálni, de a Házikence Tanoda hatékony segítség lehet.

A piac

A kozmetikai piac egyértelműen nem telített még. A Natúrkozmetikai piac az elmúlt években és még most is kb. 5-10%-ot nő évente Amerikában. A bővülés Európában ennél még dinamikusabb. Egy ilyen piacon mindig van helye új belépőknek, új ötleteknek, új megoldásoknak.

Amikor körülnézel az interneten, rengeteg kis gyártót találsz. Mindannyian kialakítják a saját portfóliójukat, saját vérmérsékletük szerint árulják a saját kozmetikumaikat. Vannak köztük olyanok, akik hy tech hatóanyagokat használnak a krémekben, akik a természetes kozmetikában hisznek, és vannak akik a legfrissebb trendeket kutatják. Mindannyian a legjobb tudásukat teszik bele a a saját webshopjuk és portfóliójuk kialakításába.

Ezért a jó elinduláshoz nagyon fontos a szakmailag kiváló receptek mellett a kreativitás és a marketing technikák okos használata.

Mit adsz el valójában, amikor kozmetikumot adsz el?

Vajon a sokféle arckrém közül miért pont azt választja valaki, amelyik a polcán áll?

Sokféle magyarázat létezik erre a kérdésre, de valójában szerintem egyszerűen tetszik neki a termék. A honlap, a marketing szöveg, a termék megjelenése az ára, az eladó személyisége, egyszóval az egész termék egysége. Mondhatnánk, hogy amikor kozmetikumot adsz el egy egész életérzést adsz el, de szerintem ez kevés. Inkább azt mondhatnánk, amikor kozmetikumot adsz el, akkor a tudásodat, a kreativitásodat, az életről alkotott világképedet és a vásárlóidnak szóló üzeneteidet adod el.

A kis kézműves vállalkozások piaca a kozmetikai piachoz képest kicsi, de folyamatosan bővülő szelet. Mindenkinek van tere megtalálni a saját mondanivalóját ebben a szegmensben. Csak tiszta kommunikációval, tiszta gondolatokkal kell a piacra lépni, és pontosan ki kell találni mit akarsz valójában. Az sem árt, ha tudod, hogy az első pénzben is mérhető sikereid nem azonnal jönnek majd: kell néhány hónap, egy-két év, mire a vásárlóid biztosan újra és újra megtalálnak, és téged választanak a hatalmas kínálatból.

Hogyan segíthet a Házikence Tanoda?

A Házikence Tanoda képes mögéd tenni a szakmát és a saját piaci tapasztalatát. Meg tud tanítani arra, hogy hogyan tervezz készíts kozmetikumot és portfóliót, mit sugallsz a különféle üzeneteiddel, és hogy hogyan tudod a törvényeknek megfelelően eladni a termékeidet.

A mentorált vállalkozásainknak nagyon különböző igényei vannak. Akad köztük, aki csak azt tudja, hogy mást szeretne csinálni, mint a mostani munkája. Neki az iskola elvégzése az első lépés. Számukra fel tudjuk ajánlani a szakma megtanítását, a szakmai gondolkodást és nagyon is konkrét segítségünket a vállalkozás indításában.

Előfordul, hogy valakinek csak egy részfeladat megoldásában van szüksége ránk: TID írás, műhely, esetleg tanácsadás, vagy akár a portfólió kiegészítése-összeállítása. Fordulj hozzánk bizalommal, bármilyen kozmetikumkészítéssel kapcsolatos problémáddal!