Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
10 ápr 2022

Egy kiváló kézműves hobbi, ami az egész család javára szolgál: Szappankészítés otthon

Egy adag szappan elkészítése nagyjából fél óra tiszta munkaidő, ha az előkészületeket, a szappan megtervezését és a színek összeállítását nem vesszük figyelembe. Ha készen vannak, öröm őket kézbe fogni, és az egész család örömmel használja az általunk készített csodálatos tisztálkodószert.

A Szappan kozmetikai tulajdonságai

Bár sokan félnek tőle, a szappan kozmetikai szempontból tökéletes tisztálkodószer. Kiválóan tisztítja a bőrünket, eltávolítja róla a rá tapadt szennyeződéseket, és kissé fertőtlenítő hatású.

Sokan tapasztalják a kézműves szappanhasználatra való áttérés után, hogy csökken, vagy teljesen megszűnik a testápoló utáni igény. Az arcbőr általában igényel némi utókezelést a szappanos mosakodás után, de a test bőrét legtöbbször nem kell krémezni miután szappannal megtisztítottuk. Ez minden létező hiedelemmel szemben álló megállapítás, de az az igazság, hogy az elmúlt 12 év tapasztalata alapján írom le a fenti mondatokat.

Sok évtizedes bőrprobléma szűnt meg azután, hogy szappannal tisztították a megfelelő bőrfelületeket. Gyakran számolnak be a szappanhasználók általuk csodásnak ítélt gyógyulásokról.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a szappan gyógyító hatású lenne, de méregtelenít és kiválóan tisztít. Az sem igaz, hogy minden bőrprobléma megszűnik a használata után, de az igaz, hogy sok, gyakran gyógyíthatatlannak ítélt száraz felület, vagy ekcéma szűnt már meg hatására.

Ha az arcodat is szappannal mosod, mindenképp használj utána valamiféle kozmetikai krémet. Tapasztalatok szerint az szappan az arcunk bőrét nagyon gyakran szárítja, még a nagyon túlzsírozott szappanok is. De ez a kis kellemetlenség (ami sokunknak nem is az, hiszen az arc tisztítása után mindenképp krémezés következik) elfogadható a kiváló tisztító hatás érdekében. Még nagyon száraz arcbőrűeknek is ajánlom a szappanos mosakodást hetente egyszer kétszer a bőr tisztán tartása érdekében.

Szappankészítés mint kézműves hobbi

Ha beírod a Google-ba, hogy „kézműves szappan”, rengeteg, gyönyörűbbnél gyönyörűbb fényképet találsz ott mások által készített csodaszép szappanokról. Ha azt írod be, hogy „Designer Soap” akkor meg még szebb és sokrétűbb képeket láthatsz.

A youtube-on is működik ez a keresés, és végtelen számú mintázási protokoll részletes forgatókönyvét találod meg. A dizájnszappanok készítése egy soha véget nem érő tanulás: az első 10 darab másolt szappan után előbb utóbb elkészül az első saját tervezésű csoda, amit számtalan másik követ. Közben pedig újabb és újabb ötletek jutnak el hozzád a kedvenc youtuber csatornádról, FB oldaladról és a barátaidtól.

Kezdj hát bele ebbe a csodálatos új hobbiba. Ha segítségre van szükséged fordulj bizalommal hozzánk!