Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
28 ápr 2022

Az ideális testápoló

//
Hozzászólások: 0

Kozmetikai palettánk talán legintimebb darabja a testápolónk. Minden mosakodás után az egész testünkön használjuk, minden nap, akár többször. Nemcsak azért fontos, mert az egész testünk bőrének karban tartásáért felelős, hanem azért, mert rengeteget kenünk belőle magunkra, így mindenképp hozzájárul testünk anyagcsere folyamataihoz.

Otthon készült ideális testápoló

A legjobban persze mindig az otthon készült kozmetikumokat tudjuk a saját igényeinkhez igazítani.

Az otthon készült testápolók titka, hogy nem kell őket nagyon túlgondolni. A testápolónk legyen egy olcsó, robosztus recept, ami nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, és az általunk legjobban kézre álló módon használható.

Nem kell bele nagyon más, mint egy vagy kettő a kedvenc, jól bevált növényi olajunkból, esetleg némi növényi szilikon az extra puhaságért, meg persze az emulgeátor. A vizes fázisba a glicerinen kívül ajánlom a panthenol-allantoin komplexek használatát, ezek kiváló bőrpuhító és nyugtató tulajdonságúak, a legtöbb bőrproblémát már önmagukban is jól kezelik.

Ha pontos receptet keresnétek, találtok többet is az oldalunkon, vagy a testápolók készítése tanfolyamunkon.

Ha nagyon száraz a bőröd, vagy valami bőrproblémával küzdesz, a fenti alapkrémekbe könnyedén beleteheted a saját ideális hatóanyagaidat, de egy egyszerű mosakodás útáni bőrápolási rutinhoz a fenti hozzávetőleges recept összekeverése bőven elegendő.

Testápoló a boltból

Ha boltban szeretnél testápolót venni, akkor figyelj arra, hogy az összetevőlistában legyen legalább egy- két valódi növényi olaj, a többi általában kémiai névvel illetett emollient mellett. A vizes fázis komponensei közt nem baj, ha találsz valamiféle nyugtató komponenst, például aloét vagy kamillát, esetleg levendula illóolajat.

Testápolók kiszerelése

Mivel a testápolót olyan gyakran használjuk, ezért nagyon fontos, hogy kényelmes legyen használni. Van, aki tégelyből szereti kikanyarítani a napi testápoló adagját. De az emberek nagy része, és így a komoly kozmetikai márkák is manapság a flakont részesítik előnyben. Ez nemcsak nagyobb kiszereléseket, de kényelmesebb használatot is lehetővé tesz.

Sűrűbb testápolókat néha tubusba teszik. Ezeket gyakran testvajaknak vagy más, a komolyabb állagukra utaló szavakkal illetik. Ezeket szerintem teljesen fölösleges naponta többször használni, kivéve, ha valamiért nagyon száraz, esetleg ekcémás a bőröd. Ilyenkor azonban még jobban figyelj a testápolód megfelelő kiválasztására, vagy ideális esetben keress kézzel készített kozmetikumot!