Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
5 szept 2021

Tényleg a legjobb kozmetikai iskola vagyunk az országban?

A marketingtanácsadónk minden félévben megíratja velem ezt a cikket az iskolakezdés előtt, és én minden félévben egyre nagyobb bizonyossággal tudom állítani, hogy igen.

Az érvek nagyrészt mindig ugyanazok. A vegyész doktor (én), aki fitoterápiát is végzett, ezért egyszerre természettudományosan és spirituálisan is tud mit kezdeni a világ dolgaival. Emiatt képes összekötni a kozmetikai termékek többezer éves és a modern vonalát. Fontos érv még az iskola hangulata, a több, mint 200 hallgató (2015 óta), a tabudöntögetés, a szinte személyre szóló tanítás, a sok gyakorlati óra, a széles körű szakmai tapasztalat és a valódi, tudományos információk a kozmetikum-alapanyagokról és módszerekről. Egyszerre high tech, és ősrégi, ahogy a bőrápolás maga.

Ilyenkor elhangzik még hogy az órák nagy része online, de azért sokat találkozunk. Már többször leírtam az új vizsgarendszerünket, ami szerintem világbajnok összefoglalója az iskolai munkának. Az idén új receptfüzetünk lesz, összesen 250 modern, a legjobb webshopok legújabb alapanyagkínálatát felsorakoztató kozmetikumtervekkel. Egyszóval bővülünk, fejlődünk, igyekszünk mindig egyre jobbak lenni.

De most nem erről szeretnék írni nektek. Hanem a szakmai közegnek, aminek részévé váltok, ha nálunk tanultok.

Mi Tudást árulunk!

Dr. Torma Viktória
Vegyész, fitoterapeuta, a Házikence Tanoda vezetője.

Az iskolába alapvetően mindenkit várunk. De ez olyan nagyon közhelyesen hangzik, hogy leírni is félek. Mégis: amit mi árulunk, az a Tudás.

Amíg nem tudsz többet egy kozmetikai termékről, mint amit a marketingszövegben olvasol róla, addig bizony nem vagy képes megalapozott döntést hozni arról, mit kensz magadra. Ha ehhez hozzáteszed azt, hogy kipróbálod a terméket, és imádod, még mindig nem tudod, hogy egyezik-e az elveiddel az a recept/módszer, amivel azt a krémet keverték. Ezer olyan trükk áll rendelkezésére egy kozmetikum-tervezőnek, hogy szeresd a termékét akkor is, ha nem pontosan azt kínálja, amit ígért.

Ha tehát igényes vagy arra, hogy milyen dolgokat engedsz közel a testedhez, a bőrödhöz és hajlandó vagy ezért némi erőfeszítést is tenni, akkor nálunk a helyed.

Várunk,

  • mindenképpen, ha kozmetikumokat készülsz eladni, vagy már el is indítottad a vállalkozásodat, de botladozol az alapanyagok és technikák átláthatatlan zűrzavarában
  • nagy öleléssel, ha kozmetikus vagy, és végre tényeket szeretnél tudni arról, mit kensz a vendégeidre, és mitől működnek a krémeid.
  • nagy tisztelettel, és boldogsággal, ha azért jössz, mert tudni szeretnéd, félelemkeltés és ködösítő gondolatok nélkül, mit adnak el neked a kozmetikumokat gyártó cégek, és mi az igazság a termékeik mögött. Nem azért, mert leleplezni szeretnéd őket, az iskola igazi leleplezéseket sem ígér, inkább csak tényeket, a maguk pőreségében, és az általuk levont saját következtetéseidet.

Ha úgy érzed, megér egy próbát amit kínálunk, gyere el ingyenes nyílt napunkra, hogy beleszagolhass a hangulatba és a tanítási módszereinkbe!