Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
25 júl 2021

Már készülünk az új évkezdésre!

Vége az előző félévi iskolának, és ki pihentük a félév nehézségeit. Az iskola nagyon jól sikerült, és a COVID adta kihívásokkal és lehetőségekkel élve sok újítást vezettünk be az iskola tananyagába és menetrendjébe.

A következő félévben az iskolában átfogó modernizálást tervezünk:

  • A legfontosabb újításunk, hogy kibéreltük az új műhelyünket,
  • Az Alexmo Cosmetics új és modern emulgeátorait és funkcionális anyagait felhasználva megújítjuk a receptfüzetünket
  • Az elmúlt félév során megújultak a vizsgaelőkészítő füzetek, és ezzel párhuzamosan átdolgoztuk a vizsgakövetelmény rendszerünket
  • A COVID-kihívás miatt megújítottuk a vizsgázás rendszerét az iskolában
  • összességében új konzultációs lehetőségekkel és követelményekkel nyitjuk újra számodra szeptemberben az iskolánk kapuit

Az új műhely…

…a 9. kerületben található, nagyon kellemes, zöld, mégis városias környezetben. A közelben többféle barátságos étkezési lehetőség, hétvégén ingyenes parkolás és a szünetekben a fejünk kiszellőztetéséhez barátságos sétálási, csevegési lehetőségek várnak bennünket.

A hely tágas, ami kényelmes gyakorlati oktatást tesz lehetővé, és ezzel együtt modernebb eszközkészlettel várjuk a jövő félév iskolásait.

Az új műhelyünk természetesen egy engedélyeztetett műhely lesz, így mindjárt élőben be tudjuk majd mutatni nektek, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni, ha magad építette műhelyben szeretnél majd dolgozni.

Az új receptek…

… megújítjuk a felhasznált alapanyagainkat. Eddig a receptfüzeteinkben beleragadtunk a mindenki által használt Olivem-Plantemuls-Bella hármas kínálatába, mivel régebben nehezen volt elérhető másfajta emulgeátor.

Az elmúlt egy-két évben az európai kiskereskedők jelentősen megújították a kínálatukat, és új, innovatív emulgeátorokat emollienteket, zselésítőket és más funkcionális anyagokat tettek elérhetővé számunkra.

Az új receptfüzetünkben a legtöbb ilyen anyagot kipróbáljuk, az ő saját ideális felhasználási lehetőségeivel. Megmutatjuk a lehetőségeiket, és részletes felhasználási módjukat. Ezzel segítünk neked abban, hogy nagy választékból és nagy tapasztalattal válaszd ki a saját kedvencedet ebből a listából, ne a hozzáférhetőség, hanem az ízlésed alapján építsd fel az alapanyagaid listáját a saját műhelyedben.

Vizsgarendszerünk…

…az elmúlt 3 félév szükségszerűen átalakította. De a hallgatóink csillogó szeme, és visszajelzései azt mutatják számunkra, hogy a szükségszerűségből ebben a témában valami nagyon jó dolgot sikerült alakítanunk.

Az új vizsgarendszerben hallgatóink lelkesedésüktől függően 5-15 oldalas szakdolgozatot írnak nekünk, méghozzá olyan témában, amit együtt választunk ki. A téma olyan munkát ölel fel, ami amúgy is szerepel a terveik között, de így nagyobb hangsúlyt kap a kidolgozása, és igényesebben készül el, mintha csak magadnak készítenéd. Ezzel a szemlélettel készül szakdolgozatként üzleti terv, vagy az elindulást akadályozó körülmények listája, vagy akár termékportfólió. Kozmetikusok kapnak saját krémkészítési feladatokat kozmetikusi álmaikhoz méltót, pl., hogy készítsék el annak a 8 alapkozmetikumnak a receptjét, amit használni fognak a praxisukban, és a megfelelő vendégük számára megfelelő hatóanyagokkal egészítik ki.

Egyszóval személyes szakdolgozattémák, és azok közös megbeszélése is része lesz az iskola rendszerének.

Indulás

Az iskolás félév idén is szokás szerint az őszi tanévkezdés után várható, az első tananyag-megosztásokkal és a jelentkezési határidőket szeptember vége környékére tervezzük. Várunk az idén megújult iskolánkba!