Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
1 márc 2021

Tényleg olyan nehéz kozmetikai vállalkozást indítani?

Mostanában kifejezetten sokan keresnek azzal a kérdéssel, hogy miért ilyen nehéz kozmetikai vállalkozást indítani. Ezek az emberek többnyire már túl vannak néhány komoly beszélgetésen, a törvények átolvasásán, amiből megpróbálták megfejteni, hogy milyen kívánalmaknak kellene megfelelniük, hogy eladhassák kedvenc krémjüket és szappanjaikat.

Pedig kozmetikai vállalkozást indítani egyáltalán nem nehéz! Főként, ha akad valaki, aki elmagyarázza neked, a hogyant, kezedbe adja a megfelelő papírokat, dokumentációt és elirányít a folyamat sokrétegűségében.

A hivatalok útvesztőiben elakadhatunk, és néha furcsa dolgokat kérnek. A törvények kesze-kuszák, és laikus számára néha nehezen értelmezhetők. A feltételek néha logikátlanok. Mégis: ha tapasztalt vezetőd van, az egész hirtelen nagyon egyszerűvé, analitikussá, és könnyen megvalósíthatóvá válik.

Kata története

Kata azzal hívott a minap telefonon, hogy már nagyon nagyon szeretne kozmetikai vállalkozást indítani, mert van néhány jól kipróbált terméke, de eddig mindenki lebeszélte róla. Lehetősége lett volna indulni egy pályázaton, ahol ezzel a projekttel akart nevezni, de átalakította, mert annyian elmondták neki, milyen nehéz ez a műfaj, milyen nagy felelősség és vállalhatatlan kockázat. „Ha csak egyetlen ember is beperel azért, hogy kárt okozott neki a krémed, akkor már fizetheted életed végéig a kártérítést!” mondták sokan végső érvként.

Persze ez nem így van. A kozmetikumok felelős személyeinek felelősségi körét nagyon jól körül határolt törvények szabályozzák. Bizony, ha az ember minden kötelező információt feltüntet a címkén, nem hallgat el alapanyagokat, és a címkeszöveg nem megtévesztő, azaz nem ígérünk a termékről olyat, amit nem tudunk bizonyítani, akkor igazából eleget tettünk mindennek, ami a kötelességünk.

Az is igaz, hogy három különböző hivatallal kerülsz kapcsolatba, amíg a termékeid forgalomba kerülnek, de a folyamat logikus, érthető, és könnyen megvalósítható az esetek legnagyobb részében.

Katával azóta együtt dolgozunk a kozmetikumai forgalomba kerülésén. Van már kész műhelye, átbeszéltük a termékportfóliót, a receptjeit és a termékei engedélyeztetésének folyamatában vagyunk éppen. Egy hónap múlva indul a webshopja.

Tapasztalt segítő

Így tudja a közreműködésünk lecsökkenteni a munkát, időt és pénzt, amit a kozmetikai vállalkozásod indításába fektetsz. A tapasztalatunk, a folyamat és a szabályok pontos megértése sok terhet levehet a válladról.

Hívj bennünket bizalommal!