Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
20 márc 2021

Infrastruktúra kisvállalkozóknak

Kozmetikumkészítő vállalkozást indítani manapság elég könnyű, dacára annak, hogy ha elolvasod a vonatkozó jogszabályokat, szinte elveszel köztük. A Házikence Tanoda körül kiépült vállalkozó csapat, és tudásbázis együttesen nagyon megkönnyíti számodra, hogy kencekeverő kisvállalkozásodat költséghatékonyan megalapozhasd, és a befektetéseidet hosszabb időtávra oszthasd el.

Mi kell egy kozmetikai vállalkozáshoz?

Ahhoz, hogy kozmetikai vállalkozást indíthass, kell egy

  1. vállalkozás, aminek keretei között a hivatalos dolgokat intézed,
  2. egy higiénikusan és biztonságosan használható műhely,
  3. és meg kell győződnöd a termékeid biztonságosságáról.

Ez a három fontos feltétel természetesen három különböző hatóság felügyelete alatt működik, így elég könnyű összekeveredni köztük, ha valaki nem látja át elég jól a rendszert.

De szerencsére már elég sok vállalkozót segítettünk az indulásban ahhoz, hogy gyakorlatias tanácsokkal és egy elég jól kiépült hálózattal segíthessük az induló vállalkozások megkapaszkodását.

De nézzük sorban a programpontokat!

Vállalkozásindítás

Ez a legkönnyebben teljesíthető programpont. A tervezett vállalkozásod, és az egyéni helyzeted függvényében indíthatsz egyénivállalkozást, vagy különféle társas vállalkozásokat is.

Ebben az esetben az egyetlen felmerülő probléma a TEÁOR szám kiváltásához szükséges végzettséggel rendelkező ember szerződtetése. De a tapasztalat azt mutatja, hogy ez a probléma jól kezelhető a megfelelő körülmények figyelembevételével.

Műhely

A Műhely nagy falat. Hiszen helyet kell bérelned, azt be kell rendezned. Ráadásul nem is akármilyen és akármekkora műhelyt engedélyeznek számodra, elég sok kritériumnak kell megfelelnie ennek a helyiségnek.

Ráadásul a műhely kiválasztását, és berendezését két különböző hatóság felügyeli.

De a kozmetikai kisvállalkozók már szerencsére kialakítottak maguk között egy olyan műhelymegosztási rendszert, amiben az újonnan belépők megosztozhatnak a régebben kialakított műhelyeken.

Ez a szolgáltatás is elérhető nálunk, az ország egész területén tudunk kiadó műhelyekről, amiket a már bejáratott kozmetikai vállalkozók tovább bérbe adnak olyan vállalkozóknak, akiknek (még) nincs szükségük arra, hogy heti öt nap, napi 8 órában kozmetikumot gyártsanak.

Termékinformációs dokumentáció

Ez a dokumentum a kulcsszó a harmadik pont teljesítéséhez.

Cégünk ennek megírásában, átbeszélésében is segíteni tud neked. Átbeszéljük veled a termékeid receptjeit, hogy biztonságos legyen a vásárlóid számára. Megírjuk az ehhez szükséges dokumentációt. Megbeszéljük, hogy mit állíthatsz a címkén, az hogyan bizonyítható, hogyan kommunikálhatsz pontosan, a törvényeknek és a szokásoknak megfelelően.

Egyszóval a vállalkozásindítási folyamat minden lépésében tudunk segíteni neked, hogy sikeresen és biztonságosan elindulhass.