Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
11 jan 2021

Tanítványaink írják

Az új félév kezdete előtt két tanítványunkat, Dévényi Kathyt (sminkmester és kozmetikus, egy új kozmetikum brand indítója) és Forró Moncsit (holisztikus kozmetikus) kérdeztük meg, hogyan élték meg az elmúlt féléveket, mennyire voltak elégedettek az iskolában folyó munkával ebben a felbolydult világban.

Dévényi Kathy, 2020 februári iskolásunk

Forró Moncsi

Kathy abban a félévben tanult, amikor az iskolának át kellett állni teljesen az online tanításra, mindenki tanulta ezt az új világot. A konzultációs napok a Zoom térben történtek, itt még mélyebb tudást tudtunk átadni.

Kathy a következőket írta felkérésemre erről a félévről és az iskolánkról:

„Szakemberként régóta kerestem hatóanyag, illetve INCI elemző workshopot/tanfolyamot. Nagyon örültem, mikor „véletlenül” rátaláltam a Házikence tanodára, bár a 2020. márciusában keletkezett helyzet miatt a harmadik offline oktatási nap után, azonnal átálltak az online előadásokra. Dr. Torma Viktória igazán hiteles abban, amit képvisel. Átgondolt tananyag, érthető előadások, tiszta, világos kommunikáció jellemzi a képzéseit. Az oktatás közben felmerült kérdéseimre akár e-mailben, akár telefonon vagy a zárt csoportban azonnal jött a válasz. Pandemia ide vagy oda, az iskola működött egész évben. Ez úton is köszönöm, hogy itt tanulhattam. Biztosan visszatérek még, vannak számomra érdekes workshopok.”

Forró Moncsi, 2020 szeptemberi iskolásunk

Moncsi a következőképpen válaszolt a feltett kérdéseimre:

„Azért jelentkeztem a Házikence Tanoda oktatására, mert több, mint 20 év kozmetikus szakmai múlttal mindig voltak újabb és újabb kérdéseim. A bio, nembio vagy natur, nemnatur kérdésben számomra hiteles, nagynevű szakemberek is merőben ellentétes álláspontot képviseltek. Szerettem volna könnyebben eligazodni az inci listában is. Az, hogy mellette elmélyíthetem a kozmetikumkészítés tudományát (az iskolában csak érintőlegesen foglalkoztunk ezzel) volt a hab a tortán.

Havonta egyszer találkozunk, kis csoportban megy az oktatás, a találkozók között a videók és az írásos anyagok bőségesek és sok új ismerettel lettem gazdagabb. 3 hónap után már könnyebb volt az incit elemezni, olyan ekcéma krémet készítettem (saját receptet tervezve) egy kislánynak, hogy csodájára jártak és kialakulhatott a saját véleményem azokról a dolgokról, amikben bizonytalan voltam (ebben lényeges, hogy a tudás alapján már a saját gondolataimnak hihettem nem egy újabb szakember hite mögé álltam).

Az iskola fele után kijelenthetem, hogy nem bántam meg, hogy időt és pénzt áldoztam rá!”

Itt is köszönöm mindkettőjüknek a gyors válaszokat, és a kedves szavaikat. Ez mindig nagyon megtisztelő, ezért valóban érdemes tanítani!

Köszönöm mindenkinek, aki eljön hozzánk az iskolába, hogy megtisztel jelenlétével, és a kérdéseivel.