Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
25 ápr 2020

Online kozmetikumkészítő tanfolyamok

Már „békeidőben” is többször beszéltünk nektek arról, hogy miért előnyös online tanfolyamokon tanulni. Most, ebben a vírusos helyzetben még jobban kiéleződik az online tanfolyamok kérdése. Sokan szeretnétek kozmetikumkészítést tanulni, hiszen sokaknak most olyan dolgokra is van idejük, amit már régen terveztek, de még sosem volt idejük megvalósítani.

De talán kétségeik vannak az online kozmetikumkészítő tanfolyamokkal szemben, hiszen a kozmetikumkészítés mégiscsak egy szakma, amit kézből kézbe ad át az ember, nem valamiféle video-mesterrel tanulja.

Online tanfolyamok – személyesen

Minden tanfolyamnak két fontos szegmense van.

  1. Az első, amit az oktató fontosnak tart arról a témáról, amiről a tanfolyam szól. Ezek olyan dolgok, ami a szakmai gondolkodás alapján fontosak, az oktató a saját szakmai kompetenciája miatt nem engedhet el addig, amíg ezeket nem tudod.
  2. A második a te saját érdeklődésed. Te mit akarsz tudni az adott témáról, milyen kérdéseid vannak már előzetesen. Vagy milyen gondolatokat indít el benned az amiről az oktató beszélt?

Az első dolog nagyon fontos, de felvehető egy videóra, és kiadható jegyzetben. Ez az az anyagrész, amit úgysem úszol meg, ha elmész a tanfolyamra. Ez valami olyasmi, amit mindenképp meg kell hallgatnod/érdemes megtanulnod.

A második viszont nagyon egyéni. Csak rólad szól. És bár szerintem sokat hozzátesz egy tanfolyam élményéhez, ha mások nézőpontjával is megismerkedsz, mások kérdéseire is hallod a válaszokat, de azért csak a saját kérdéseid a legfontosabbak.

Nálunk ez békeidőben úgy működik, hogy az online tananyagunkat megosztjuk veled, és összehívunk benneteket konzultációs napokra, amikor kíváncsiak vagyunk a te véleményedre és gondolataidra, de másokkal együtt, kibővítve a te látóteredet is.

De most a vírusmentes időben a személyes konzultációs nap nem megvalósítható. Így online-ra váltottunk. Ha most rendeled tehát meg az online tanfolyamunkat, akkor online belszélgetünk veled, megvitatjuk a te kérdéseidet, és olyan irányban tágítjuk a tanfolyam tananyagát az időkorláton belül, amerre te szeretnéd.

Gyakorlati oktatás kézből kézbe – online

Ez a rész tűnik a legnehezebben megvalósíthatónak. Hogyan érhetjük el, hogy a kozmetikumkészítés gyakorlati része a kezedbe kerüljön, mikor nem tudjuk személyesen megmutatni neked a trükköket?

Ebben a helyzetben nagyon szerencsések vagyunk. A kozmetikumkészítés nehézsége elsősorban nem a gyakorlati munka összetettségében rejlik. A higiéniai rendszabályok, és a kencekészítés alapvető mozdulatai egyszerűek, magától értetődőek és nagyon könnyen megtanulhatók. És bár különböző kozmetikumformákat természetesen különböző technológiával kell készíteni, de a felhasználható technikák számosak, és általában nagyon egyszerűek.

Így néhány videó megnézésével az alapok könnyen megtanulhatóak. A többi pedig megy online is: kiteszünk egy kamerát a dolgozó asztalodra, és figyellek, és tanácsokat adok. Olyan, mintha melletted állnék, és úgy magyaráznék. És közben beszélgethetünk a különböző kozmetikai alapanyagokról, és azok kezeléséről.

Így hát, okos tanfolyam szervezéssel minőségi kozmetikumkészítő tanfolyam szervezhető online felületeke is.

Szeretettel várlak egyen, ha szeretnéd őket kipróbálni!