Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
17 júl 2018

Ti kérdeztétek: Kencés tanfolyam a messzi-messzi galaxisból?

//
Hozzászólások: 0
/

Most több levélből vágnék össze egy fontos kérdést. Visszatérő probléma a leveleitekben a távolság kérdése: „Londonból” (Kata) „Balmazújvárosból” (Erzsi), „Erdélyből” (Marcsi) „nagyon szeretném elvégezni a tanfolyamotokat, de Budapesttől 2000 km-re lakom” (Robert) „Nem tudunk kitalálni valamiféle közös konstrukciót?” (Petra)

Dehogynem! Nagyon rugalmasak vagyunk, minden problémára meg tudjuk találni a megoldást. Csak írjatok nekünk, és ígérem igyekszünk személyre szabott megoldásokat találni a személyes kérdéseitekre.

De a tanfolyamozás a messzi-messzi galaxisból a legkönnyebben megoldható problémáitok egyike. Minél többen jártok hasonló cipőben, annál könnyebben és eredményesebben kezelhető.

Az online tananyag

Az iskolánk szorosan vett tananyaga előre felvett videókon, írott jegyzetben, és egyéb füzetekben érkezik a számítógépedre, vagy a mobiltelefonodra. Ahol a galaktikus internet elérhető, és a távközlés elég jól megoldott, ott az iskola szorosan vett tananyagához hozzá tudsz férni.

Konzultációs napok

Az iskola eredeti programjában havonta egyszeri konzultációs lehetőség szerepel. Ezt annak idején úgy találtuk ki, hogy minden modul után átbeszéljük a tananyagot, sort kerítünk a vizsgafelkészítő füzet átnézésére, és sok kozmetikumot tervezünk, és még több kence felépítését megbeszéljük az INCI listák alapján. Megbeszéljük a személyes kérdéseiteket, és mindent, amire még szükségetek van. Ezen kívül a konzultációs napok fontos része, hogy kencekésztési technikákat tanultok meg, gyakorlati tanácsokat adunk, és különféle kozmetikai alapanyagok kezelését is megtanulhatod.

A konzultációs napok programja összefoglalva tehát:

  • A tananyag átbeszélése a vizsgafelkészítő füzet alapján
  • kozmetikum elemzés, felépítés
  • kozmetikum tervezés
  • kence keverés

A messzi-messzi galaxisból azonban, elismerem, nagyon nehéz havonta meglátogatni a Föld bolygót, és azon kicsiny műhelyünket. Természetesen, ha lehet, szeretnéd egyetlen útból megoldani, hogy az iskola tananyagát megértsd, és talán még vizsgázz is belőle.

De láthatjátok, hogy a konzultációs napok tulajdonképpen csak lazán kötődnek a modulokhoz (a vizsgafelkészítő feladatlap megoldásait kivéve). Ezért a konzultációs napok természetesen tömbösíthetők.

Intenzív konzultációs hét a messzi-messzi galaxisból

De természetesen lehetséges a hetente fél évig hetente megkapott tananyaggal együtt a félév végén tömbösítve részt venni egy konzultációs héten. Egy ilyen hét 6 napig tart. Az első két nap átbeszéljük a vizsgafelkészítő füzetek tartalmát, A következő két nap kencét keverünk, illetve megtanuljuk a különféle kencék keverésének és tervezésének alapelveit. Az utolsó két napon pedig kencét tervezünk és elemzünk, amíg bírjuk.

Ebben a struktúrában még arra is lehetőség lehet, hogy ha valaki nem akar vagy tud ennyi időt Budapesten tartózkodni, akkor a hét szöveges részeit az interneten is követheti, vagy külön konzultációs időpontokban juthat hozzá a szükséges tudáshoz és gyakorlathoz.

Hívjatok hát bennünket egyéni tanrend-igényetekkel, vagy bármilyen más problémátokkal nagy bizalommal!