Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
5 máj 2018

Ti kérdeztétek: Hogyan segíthet a kozmetikumkészítő iskola a gyógyításban?

Kata Levelét idézem most ezen a héten: „Természetgyógyászként (nem fitoterapeutaként ) dolgozom már évek óta. Persze a természetes életmód elkötelezett híve vagyok, de így kineziológusként még sosem gondoltam arra, hogy a beszélgetéseken kívül más módon is segíthetnék a vendégeimnek utat találni. Találkoztam a FB-on a hirdetéseddel, és valami érdekelni kezdett benne. Szerinted hogyan használhatnám a nálatok szerzett tudást a praxisomban? Elvégezhető az iskolátok teljesen humán érdeklődésű ember számára, mindenféle előképzettség nélkül is?”

Többszintű gyógyítás

Ezzel a gondolattal mindenki találkozott már. Az ember test-lélek-szellem egysége, és egy kellemetlen élethelyzetet nem elég egyetlen síkon orvosolni. Egy ekcémás beteg lelki kezelése akár évekig is tarthat, amíg eredményt hoz, de addig is szüksége lehet arra, hogy egészséges és személyre szabott kezeléssel segítsük a betegségének elviselését.

A fenti mondatok triviálisak, és közhelyek egy természetgyógyász számára. És pont egy ekcémás esetben magától értetődő, hogy mi a haszna, ha a kineziológus ért a kencekeveréshez is.

De vajon használható-e az általunk nyújtott tudás egy párkapcsolati problémával küszködő vendégünknél is?

Csempészd bele a segítséget!

Minden nő, vagy legalábbis legtöbben használunk többféle kozmetikumot. Ha sminket, vagy arckrémet talán nem is mindannyian, vagy nem is napi rendszerességgel, azért szappant, tusfürdőt, hajsampont-balzsamot mindenképpen. Ezekbe a készítményekbe kiválóan bele lehet csempészni a természetgyógyász segédanyagait is: Bach virágcseppek, homeopátiás készítmények, Schüssler sók és illóolajok kiválóan elférnek egy kozmetikumban. Garantáltan mindenki könnyedén használni fogja, nem felejti el bevenni, és élvezni fogja minden jótékony hatását.

Az ilyen „megvarázsolt” kozmetikumokkal ráadásul nemcsak a vendéget, de jó eséllyel az egész környezetét kezelni tudjuk.

Mindehhez nem kell más, csak hogy az általunk készített kozmetikum…

  • jobb legyen, mint a boltban kapható
  • elérhető áron elkészíthető legyen
  • és a rengeteg munka mellett még legyen is időnk elkészíteni.

Kozmetikumportfólió, vagy alapkrémcsomag?

Minderre megoldás lehet, ha nem keversz tényleg minden embernek külön kozmetikumot, hanem felépítesz egy univerzális alapkrém-csomagot, és ehhez kevered a vendégeid személyre szabott kezeléseit. Ehhez nem kell sok kence: egy-két tisztálkodószer, egy sampon, két-háromféle arckrém, és ezek cifrázásai, és máris kész van a bármikor bevethető otthonra adható segítség-eszköztárad. Ha beleszeretsz, készíthetsz még néhány arcpakolást, arcradírt, fürdőkozmetikumokat, a vendégeid igénye és a te kedved szerint.

Az iskola elvégzése utána kozmetikumaid

  • garantáltan jobbak és hasznosabbak lesznek a boltban kaphatóknál
  • az árat te magad szabhatod a vendég igényeihez
  • és okos alapkrém csomaggal akár a vendég jelenlétében is elkészítheted a személyes kezelését.

Ezekért a kozmetikumokért ráadásul neked fizetnek, és te határozod meg az árát is, akár szintén a személyre szabott kezelés részeként.

Kell előképzettség?

A kenceiskolában magas szintű kencekészítő tudást ígérünk háziasszonyoknak. Azt ígérjük tehát, hogy ha főzni tudsz, akkor kozmetikumot készíteni is meg tudsz tanulni. Ez a tudás ráadásul olyan, ami a természet ismeretében gyökerezik. Mindaz a kémiai alapismeret, ami még a kencekeveréshez kell gyakorlatban és a gyakorló feladatok elvégzésével könnyen megtanulható. „rád ragad” az iskolában és az otthoni gyakorlások során. Gyere hát bátran, várunk az iskolánkban!