Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
28 máj 2018

Gondolatok az iskoláról: Miért online tanfolyamok?

Mi, a Házikence Tanodában nagyon sokáig tanítottunk benneteket személyesen. Több mint 2000 tanfolyamozó fordult meg nálunk ez alatt az idő alatt.

De a személyesen tartott tanfolyamoknak nagyon sok hátránya volt. Gyakran nehéz és erőforrás-igényes volt vidékről feljönni hozzánk. Vagy sokszor közbe jött valami, azért előfordult, hogy emberek nem tudtak eljönni a tanfolyamokra. Kimaradt egy-egy modul. Az is előfordult, hogy az emberek panaszolták, hogy nem tudtak mindent elsőre megjegyezni. Ugyan volt nyomtatott jegyzet és jegyzeteltek is a résztvevőink, mégis sok információ elveszett.

Sokat gondolkodtunk azon, hogy hogyan lehetne kiküszöbölni ezeket a problémákat.

Végül az iskola 2015-ös átalakításakor arra jutottunk, hogy a tanfolyamainkat ezentúl online, vagy vegyes módszerrel, úgynevezett blended learning struktúrában tartjuk.

Az Online tanfolyam előnyei:

  • rugalmas időbeosztás: akkor tanulsz, amikor van időd. Sokan a kocsiban ülve, utazás közben hallgatják az előadásokat. Mások Éjszakai baglyok, gyerekfektetés után szeretnek tanulni.
  • az előadásokat annyiszor hallgatod meg, és akkor, amikor csak akarod. Ha szükséges egy-egy részt visszapörgethetsz, vagy visszakereshetsz magyarázatokat másvalamivel összefüggésben, egyszóval ide-oda ugrálhatsz a tananyaggal
  • a blended learning struktúra garantálja számodra, hogy nem úszol el időben: tényleg végig hallgatod időre az előadásokat, hiszen a konzultációs napokon találkozunk. Ilyenkor végig vesszük a házi feladatokat, és együtt tervezünk recepteket.
  • a tananyaghoz nyomtatott jegyzet, receptfüzet és vizsgafelkészítő füzet tartozik, ami segít neked megérteni egy-egy tananyag alapelveit, és a gyakorlatban is alkalmazni.
  • a tananyag végén a vizsga segít abban, hogy egyben lást a tananyagot, és megértsd annak összefüggéseit.

2015 szeptembere óta 6 csoport vett már részt az iskolai tananyagon, és több tucat online tanfolyamot adtunk el az érdeklődőknek. A tapasztalatok mind alátámasztották a várakozásokat: az Online tananyagok és a személyes konzultációk váltakozása rugalmasabb, könnyebben megjegyezhető, hatékonyabb tananyagátadást biztosít a hallgatóink számára.