Blog

Érdekes információk és aktualitások a kozmetikum készítés világából
30 júl 2016

Miért használj személyre szabott kozmetikumokat?

Te is vesztél már el a drogériák végtelen kínálatában? Állunk a sorok között, nézelődünk, de teljesen tanácstalanok vagyunk. Böngésszük a termékeken az INCI listát. Ki nagyítóval, ki a szemével. Próbáljuk értelmezni a rajta lévő teljesen érthetetlen neveket. Hiába próbáljuk, nem értjük.

Talán a fejünkben van néhány összetevő, amiről tudjuk, hogy nem szereti a bőrünk. Talán elolvastunk néhányat a különböző megmondóemberek „10 LEGINKÁBB KERÜLENDŐ KOZMETIKUMALAPANYAG!!!” és hasonló című cikkei közül. Ezért néhány mumus a fejünkben van már. Talán azok között az emberek között vagyunk, akik majd mindenre allergiások. Talán olyan speciális a bőrtípusod (mindenkié olyan), hogy senki nem gyárt rá hatékony kozmetikumot! Mindenképpen sokkal jobban jársz, ha személyre szabott kozmetikumokat kezdesz használni.

Hogyan készül a személyre szabott kozmetikum?

Többféle módja van annak, hogy az ember személyre szabott kozmetikumhoz jusson. Mindegyikben az a közös, hogy a Te instrukcióid, igényeid alapján valóban Neked szóló, hatékony kozmetikum készül a Te bőrödre.

Ráadásul minden alapanyag szerepére rákérdezhetsz, minden összetevő lecserélhető, ha valami probléma merülne fel. Ki lehet próbálni személyre szabott összetevőket és kozmetikumformákat is. Minden pontosan úgy, ahogy Te akarod.

Elkerülöd a sorok közötti tanácstalanságot, hiszen biztos lehetsz benne: minden úgy lesz, ahogy Neked a legjobb.

Hogyan kaphatod hát meg a saját kozmetikumodat? Íme, a lehetőségeid:

 • Megtanulsz kozmetikumokat készíteni magadnak és a családodnak
  Ez talán a legidőigényesebb módszer, de hidd el, megéri! Amellett, hogy elkerülöd a számodra és a többiekre esetleg veszélyes kemikáliákat, még egy fantasztikus, sőt időnként művészi hobbit is szerezel magadnak. A kozmetikumkészítő tanfolyamok során megtapasztalod, milyen a bőröd, és milyen összetevőket fogad el, és megtudod azt is, hogy mire van leginkább szüksége.
  Ráadásul bármennyire furcsa is: ha le akarod cserélni az összes kozmetikumodat saját készítésűre, nem kell többet, mint heti fél órát szánnod a keverésre. Az előnyök közé tartozik még a jó ár/érték arány (az első nagy bevásárlást kivéve), a rugalmas változtathatóság (ha nem olyan hatékony egy krém, hát gyorsan lecseréled), és a saját intuíciód jó kihasználhatósága.
 • Elmész egy kis kozmetikumkészítő-műhelybe
  Manapság már rengeteg ilyen van. Érdemes először elmenned egy kozmetikushoz, és megkérdezned részletesen, hogy milyen a bőrtípusod. Ezután már szaladhatsz is a szomszéd sarokra, ahol a kozmetikus véleményével és a saját tapasztalataiddal felvértezve és megosztva ezt a kozmetikum-készítőddel, biztosan igazán személyre szóló kozmetikumot kaphatsz.
 • Elmehetsz a természetgyógyászodhoz
  Valószínűleg ő is tud számodra személyre szóló kozmetikumot készíteni, főként ha konyít kicsit az aromaterápiához, vagy a fitoterápiához. Kérdezd meg őt!
 • Van az országban néhány kozmetikus, aki képes arra, hogy természetes alapanyagokból személyre szóló krémet keverjen Neked. Ha találtál egyet, akkor biztosan szakértő kezekben vagy!
 • Írj kommentet a Házikence Tanoda Facebook oldalára, és szívesen javaslunk számodra alapanyagokat a saját termékedhez, vagy akár egy személyes konzultáció keretében is válaszolunk a kérdéseidre.